Job coaching

Jouw unieke talenten ontdekken en deze volledig inzetten in dé baan die jou op het lijf geschreven is, dat is voor jou binnen handbereik. Als je doet wat je leuk vindt, voelt het alsof je nooit meer hoeft te werken.

Nieuwe en interessante vaardigheden leren is leuk, oud en niet effectief gedrag afleren vinden we daarentegen lastiger. Richt je op wat je goed kunt, op je passie en unieke talenten. Het verder ontdekken en ontwikkelen daarvan is veel effectiever. Mijn passie is het ontdekken wat jouw talenten en competenties zijn en leren deze volledig in te zetten.

Het is mijn ervaring dat mensen hun capaciteiten en mogelijkheden niet of niet volledig benutten. Wat weerhoud jou er van om verder te komen? Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om van alles te leren en te bereiken, als je bereid bent om hiermee aan de slag te gaan.

De thema’s bij Job coaching zijn werk en loopbaan gerelateerd. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: hoe krijg jij voldoening in je huidige baan, onvoldoende of onduidelijk toekomst perspectief, waar ben je goed in, wat is je talent, hoe profileer en presenteer je jezelf etc.

Bij Job coaching onderscheiden we vier onderdelen:

Deel 1: Huidige situatie 
Je wordt je bewust van je huidige werk- situatie en omgeving, je taken en vaardigheden. Welk gedrag laat jij bewust en onbewust zien en wat zijn jouw drijfveren hierbij? Wat houdt jou tegen?

Deel 2: Gewenste situatie 
Formuleer hoe voor jou de ideale werksituatie er uit ziet, welke stap of ontwikkeling wil je maken? Wat zou je graag willen doen, waar en met wie en in welke omgeving. Hoe past jouw huidige gedrag en motivatie bij de gewenste situatie?

Deel 3: Hulpmiddelen 
Je begrijpt dat je oude gedrag en keuzes de gewenste stap en ontwikkeling niet ondersteunen. Je gaat bewust andere en nieuwe keuzes maken en nieuwe taken uitproberen en vaardigheden ontwikkelen.

Deel 4: Nieuwe situatie
Je past de nieuwe taken en vaardigheden toe en ziet het resultaat hiervan en begrijpt de ontwikkelingen die je doormaakt. Je krijgt meer zelfvertrouwen en past de nieuwe vaardigheden automatisch toe en ziet het effect hiervan.

Resultaten van Job coaching:

  • Meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • Verhogen van je persoonlijke effectiviteit
  • Persoonlijke doelen stellen en behalen
  • Spreken en presenteren in het openbaar
  • Aansturen mensen en teams

Bij iedere stap of fase zijn er opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan en zelf de theorie in de praktijk toe te passen en hier kennis en ervaring mee op te doen. Na iedere stap of fase is er een tussentijdse evaluatie om te checken of je traject overeenkomstig je coachvraag verloopt.

Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor een gratis kennismakings- en/of intake-gesprek. Dit kan bij mij in de praktijk, of bijvoorbeeld via Zoom of Skype. In dit gesprek bespreken we welke verandering jij wilt realiseren, geef ik je graag meer informatie en kunnen we samen bepalen, welke aanpak het beste past bij de door jou gewenste transformatie.