Persoonlijke groei

 

Zodra je uit je comfort zone stapt, verleg je je  grenzen en ontdek je wat er daarbuiten allemaal mogelijk is voor jou; dat is het resultaat, als jij er voor kiest om jezelf verder te ontwikkelen.

Mijn passie is het ontdekken wat jou drijft en tegenhoudt om jouw talenten en competenties volledig in te zetten. Te vaak zie ik bij mensen dat zij hun capaciteiten en mogelijkheden niet of niet volledig benutten.

Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om van alles te leren en te bereiken, mits je bereid bent om in actie te komen. Plaats vraagtekens bij jouw gedrag, je overtuigingen en je zelfbeeld, en ga aan de slag om te groeien. Je bent in staat om het verleden achter je laten, nieuwe en gezonde keuzes te maken en je leven in te richten zoals jij dit wilt. Dat is vrijheid!

Het traject voor persoonlijke ontwikkelingstraject wordt volledig afgestemd op hetgeen waar jij aan wilt werken en wat jij wilt bereiken. Het is maatwerk en wordt op jouw lijf geschreven. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken vanuit NLP, the Journey en Doorbraakcoaching.

De thema’s kunnen persoonlijk en werk gerelateerd zijn. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: gebrek aan zelfvertrouwen, omgaan met emoties, conflicthantering, jezelf wegcijferen, angsten etc.

Bij Persoonlijke ontwikkeling doorloop je de volgende stappen van het vierstaps leerproces:

Stap 1: Onbewust onbekwaam.
“Je weet niet dat je het niet kunt.” Je zit vast en komt er zelf niet meer uit en je weet niet hoe je dit kunt veranderen.

Stap 2: Bewust onbekwaam
“Je weet dat je het niet kunt.”  Je wordt je bewust van je blinde vlekken en gedrag waarvan jij je niet bewust was.

Stap 3 :  Bewust bekwaam
“Je kunt het bewust.” Je gaat nieuw gedrag en vaardigheden leren, deze bewust toepassen en hier ervaring mee op doen.

Stap 4 :  Onbewust bekwaam
”Je kunt het zonder na te denken. “ Je ziet het effect en resultaat van het nieuwe gedrag en vaardigheden. Je zelfvertrouwen is toegenomen en het gaat vanzelf

Resultaten van persoonlijke ontwikkeling:

  • Meer zelfvertrouwen en voor jezelf opkomen
  • Leren omgaan met conflicten
  • Verhogen van je persoonlijke effectiviteit
  • Persoonlijke doelen stellen en behalen
  • Spreken in het openbaar

Bij iedere stap of fase zijn er opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan en zelf de theorie in de praktijk toe te passen en hier kennis en ervaring mee op te doen. Na iedere stap of fase is er een tussentijdse evaluatie om te checken of je traject overeenkomstig je coachvraag verloopt.

Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor een gratis kennismakings- en/of intake-gesprek. Dit kan bij mij in de praktijk, of bijvoorbeeld via Zoom of Skype. In dit gesprek bespreken we welke verandering jij wilt realiseren, geef ik je graag meer informatie en kunnen we samen bepalen, welke aanpak het beste past bij de door jou gewenste transformatie.